SFE/SFA Programmeerbare trekkoord encoder

Lika Electronic introduceert een nieuw gamma incrementele en absolute trekkoord encoders met langere meetlengtes tot 5,000 mm (196.85”) en 10,000 mm (393.7”).
Belangrijkste noviteit is dat deze serie de eerste incrementele trekkoord encoder bevat die programmeerbaar is.
De serie biedt echter ook een absolute versie met SSI.

Het trekkoord mechanisme is herontworpen zodat een langere kabellengte mogelijk wordt met meetlengtes van 5 tot 10m.
Toch blijft de behuizing zeer compact. Omdat deze trekkoord encoders zijn opgebouwd uit premium kwaliteitscomponenten en materialen zijn ze ideaal om in te zetten bij positiemetingen in telescopische kranen, liften , vorkliften, mobiele uitrustingen, laadplatforms en electro-medische toepassingen. Dynamische toepassingen zijn betrouwbaar met snelheden tot 3 m/s (118 inches per seconde). SFE / SFA programmeerbare trekkoord encoder
De installatie is eenvoudig, weinig ruimte is benodigd. Bovendien is deze serie volledig uitwisselbaar met de vorige SF-E en SF-A serie.
SFE is de eerste programmeerbare incrementele trekkoord encoder in de markt, vrij programmeerbaar via PC (lineaire resolutie tot 12 μm) zodat de encoder inzetbaar is voor alle individuele vereisten. De uitgang voorziet in AB0 en geïnverteerde /AB0 signalen via Push-Pull en Line Driver compatibele universele uitgang. De uitgangsspanning is in functie van de voedingsspanning (+5Vdc +30Vdc). Verder is de SFE ook voorzien van voorgeprogrammeerde resoluties (500 to 50 μm).
SFA is een eenvoudig en economisch meetsysteem dat absolute meetdata voorziet via een robuuste SSI interface met binaire of Gray uitgang. Ze is beschikbaar in drie verschillende versies: 25 μm, 50 μm en 100 μm lineaire resolutie. Verder is een zero setting en telrichting ingebouwd.
Aansluiting kan via kabel of M23 / M12 connectoren, zowel axiaal of radiaal.
Later volgen in deze reeks CANopen en EasyCAN fieldbus interface types. Ook een analoge versie, programmeerbaar, staat op stapel in juni 2015.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op 02 331 41 16 of sales@phsystems.be

Copyright © 2011 PH Systems.