MS36 TT encoder voor gereedschapswisselaar

Tool Turret absolute encoderMS36 TT is een absolute encoder ontwikkeld voor gebruik in werktuigwisselaars (Tool turrets) in bv. draaibanken en andere geautomatiseerde tooling machines.
De encoder is zowel mechanisch als electronisch geoptimaliseerd om ingezet te kunnen worden voor de feedback van index posities in de snelste gereedschapswisselaars.
Er werd bovendien bij de ontwikkeling rekening gehouden met de vraag voor spare-parts in de meest dynamische en hoge-precisie gereedschapswisselaars als die van Duplomatic Automation en Baruffaldi. Naast de volledige compatibiliteit voor deze gereedschapswisselaars bezit de MS36TT bovendien enkele specifieke additionele voordelen tegen een aantrekkelijke prijs.

Eerst en vooral is deze absolute encoder breed in te zetten door het uitgebreide positie bereik: hij is beschikbaar in 4 bereiken voor de indexering van 24 werktuigen 8-, 10-, 12- and 24-wisselaars. De indexpositie wordt weergegeven in een 4- of 5-bit binaire code; terwijl voor een verhoogde beveiliging van het signaal een LOW logische waarde wordt toegekend in een zone met amplitude tussen 3° en 7° tussen de opeenvolgende posities.

Het Strobe signaal (+- klokfrequentie) voor transmissie synchronisatie tussen slave en master heeft een amplitude van 12°. Bijkomend heeft het een precisie van 1° 24' en een maximale werkingsfrequentie van 128 MHz.

De MS36 TT heeft een lange levensduur en is geschikt voor installatie in een industriële omgeving. Hij is voorzien van een resistente kunststofbehuizing met een hoge IP66 afdichtigswaarde opdat de werking gegarandeerd blijft onder moeilijke omstandigheden.

De encoder is gebruiksvriendelijk in montage dankzij de compacte afmetingen (40 mm flensdiameter, 34 mm diep) met zowel axiale of radiale kabelaansluiting. De ingebouwde LED duidt positie 1 van het eerste werktuig in de sequentie aan (de LED is AAN in positie 1 met actieve Strobe).
Dit maakt het gemakkelijker om de encoder te installeren en de faseren bij de gereedschapswisselaar.

 

Meer informatie nodig? Neem met ons contact: sales@phsystems.be

Copyright © 2011 PH Systems.